Geheugensteuntje

Geheugensteuntje

Kort door de bocht ben ik een geheugensteuntje. Iemand met vrij veel algemene kennis. Ik weet ook niet hoe dat komt. Ik onthoud gewoonweg veel. En het rare is, dat ik daar niets voor hoef te doen. Het gaat vanzelf.

Rijk worden met Triviant

Gekscherend riep ik in het verleden wel dat als je rijk kon worden met Triviant dat ik dat zeker zou proberen. Natuurlijk kan zoiets iets niet. En natuurlijk heb je dan, als het al mogelijk was veel meer kennis nodig dan dat ik bezit. Maar ik heb de stomste informatie in mijn hoofd. Tijdens pubquizavonden komt die informatie er op de meest onverwachte momenten eruit. Bijvoorbeeld op de vraag hoeveel beschuitjes er in een beschuitrol zitten? 13 stuks. Of in wel jaar was de Slag bij Castricum? In 1799. Alleen muziek ben ik minder goed in. Ik (her)ken de nummers maar onthoudt de titel en artiest nooit. Terwijl ik wel weetjes over artiesten onthoud. Zal wel één of andere blokkade zijn.

VVV tegen AZ op zondagavond

Hoe kom ik aan die informatie? Dat gaat vanzelf. Zo kijk ik op een zondagavond naar Studio Sport. Tijdens de wedstrijd VVV – AZ wordt de leuke anekdote verteld dat Mats en Ralf Seuntjens voetballende broers zijn. Ze zijn beiden op dezelfde dag jarig (17 april). Ze zijn bovendien allebei de helft van een tweeling. Maar samen zijn ze geen tweeling. Dat vind ik nou grappige informatie. En dat vergeet ik dus niet meer. Nevernooit.

Zelfs midden in de nacht het geheugensteuntje

Maar ik merk het dus ook bij mijn laatste werkgever. Op een heel ander gebied. Als hij een naam vergeten is van een klant, dan kan hij me in principe midden in de nacht bellen. Ik lepel hem zo op uit mijn geheugen. Zelfs als ik de beste klant nog nooit ontmoet heb. Overigens hoop ik niet dat mijn oude werkgever midden in de nacht mij als geheugensteuntje nodig heeft. Ik verwacht dat ik de telefoon niet opneem. Dan slaap ik namelijk liever. En hetzelfde geldt voor afspraken die op het werk gemaakt worden met bijvoorbeeld leveranciers of klanten. Ik vergeet ze vrijwel nooit.

Geheugensteuntje huren?

Wil je mijn geheugen eens een keertje lenen? Kan ik ergens bij helpen? Dan kun je natuurlijk contact met me opnemen. Wat ik ook wel eens doe is het maken van pubquizes. Wil jij een pubquiz organiseren dan zet ik er graag eentje voor je in elkaar.