Creatief wandelen

Creatief wandelen

Creatief wandelen

Het klinkt een beetje abstract. Creatief wandelen. Maar wat ik ermee bedoel is minder abstract dan je denkt. Van een wandeling door de natuur word ik namelijk creatief. Tijdens een rondje door het bos spoken heel wat ideeën door mijn hoofd. Die geef ik dan een plekje. Of ik voeg er iets aan toe. Bij thuiskomst weet ik dan of het idee goed was. Of juist niet. Ik heb de mazzel dat ik in een gemeente woon met veel bos en parken. Ook is het strand om de hoek. Maar daar waai ik liever uit en vergeet ik juist mijn gedachten. Ook wel eens lekker trouwens.

Creatief wandelen

Shinrin Yoku

Een wandeling door het bos wordt door Japanners ook wel Shinrin Yoku genoemd. Bosbaden in het Nederlands. Vereiste is wel dat je dan meditatief wandelt en nergens aan denkt. Ik denk juist wel ergens aan. Dus dat meditatieve is dan snel verdwenen. Ondanks dat geeft het me wel een rustig gevoel. Op die manier word ik er toch rustiger en gelukkiger van. Ik krijg meer energie. En het schijnt nog gezond te zijn ook!

Je komt van alles tegen

Ik heb de mazzel dat ik nog geen 300 meter van de ingang van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland woon. In dat bos, dat langzaam overgaat in duingebied, kom ik van alles tegen. Schotse hooglanders, konikpaarden en Shetlandpony’s. Gisteren kwam ik zelfs midden op de dag een ree tegen. Een enkele keer hoor je het geluid van een overvliegende Boeing. Maar vaker hoor je het miauwen van een buizerd. Of je struikelt bijna over een hazelworm. In het voorjaar fluiten de vogels er flink op los. Dus niet alleen krijg je goede ideeën maar je ziet en hoort ook nog eens wat. Een win-win situatie.

Luisterend oor

Ik kan ook een luisterend oor voor jou zijn. Voor je probleem. Of juist voor een oplossing! Als je bijvoorbeeld niet weet waar je met je bedrijf heen wilt. Of als je bevestiging zoekt of je op de goede weg bezig bent. Ga dan lekker met mij creatief wandelen. Wellicht heb ik wat tips voor je. Of kom je gaandeweg elf tot de oplossing. Het werkt nog therapeutisch ook. Ik ben dan graag je klankbord. Ik zeg niet dat we meteen een antwoord hebben, maar ik help je vast wel in de goede richting. Wandel je liever alleen? Ga dat dan zeker doen. En vooral ook vaker. Het werkt echt!

Wil je een keer mee op een wandeling? Neem dan contact met me op. Drinken we gezellig een kop koffie en gaan we daarna een rondje lopen.