Tip #4 Facebook paginanaam wijzigen

Tip #4: Facebook paginanaam wijzigen

Een aantal weken geleden kreeg ik de vraag van een oude klant van me of ik hun Facebook paginanaam wilde wijzigen. Geen enkel probleem. Op zich is dat vrij simpel. Als je tenminste weet hoe. Toch kwam deze klant er niet uit. Hij had het al meerdere keren geprobeerd, maar Facebook liet de wijziging niet toe. De naam was volgens Facebook ‘misleidend’. Dat betekent dat Facebook vindt dat de naam niet aan hun richtlijnen voldoet. Daarover later meer. Maar eerst zal ik onderstaand uitleggen hoe je jouw Facebook paginanaam moet aanpassen.

Uitleg om je paginanaam op Facebook te wijzigen

Stap 1: Je gaat naar je bedrijfspagina en gaat naar info op de linkerkant van je pagina.

stap 1 Facebook paginanaam wijzigen

Stap 2: Je drukt op bewerken achter je bedrijfsnaam.

Stap 2 Facebook paginanaam wijzigen

Stap 3: Je wijzigt de naam van je Facebook pagina.

Stap 3 Facebook paginanaam wijzigen

Je drukt op doorgaan en Facebook gaat controleren of je nieuwe naam voldoet aan hun richtlijnen. Meer is het niet. Een kind kan de was doen.

Nieuwe naam afgekeurd

Maar toen kwam het probleem voor mijn klant. Facebook vond de naam misleidend en keurde de wijziging af. Meteen. À la minute. Ook zonder enige uitleg. Ja, dan moet je de richtlijnen er maar op napluizen. In dit geval bleek de bedrijfsnaam een geografische component te hebben. In principe keurt Facebook dat af. Maar je mag in beroep gaan tegen het besluit. Dat gaat vrij eenvoudig. Ik heb de vraag gesteld waarom de naam misleidend is? Dit is nou eenmaal de bedrijfsnaam. Zo staan ze ingeschreven. En met deze naam communiceren ze altijd. Er is dus geen enkele bedoeling om mensen op het verkeerde been te zetten. En dat kan Facebook ook terug zien in de berichten. Facebook heeft daarna alsnog de naam goedgekeurd en aangepast. Gelukkig maar. Ik blij, klant blij.

Contact

Ben jij op zoek naar hulp bij je social media? Of op zoek naar een tekstschrijver in IJmuiden en omstreken? Een copywriter die met je meedenkt? Neem dan even contact met me op. Misschien dat ik jou ook kan helpen met je probleem. Uiteraard heb ik wel meer tips voor je. Wellicht zit er wat voor je tussen?