Tip #6 Facebook agenda delen

Tip #6: Eenvoudig een evenement in je Facebook agenda delen

Facebook heeft een nieuwe functie op het gebied van evenementen delen op je bedrijfspagina. Een evenement in je eigen Facebook agenda delen.Voorheen kon je al vrij eenvoudig een evenement op je eigen bedrijfspagina delen, maar deze verscheen dan enkel op je tijdlijn. Op de nieuwe manier kun je een evenement ook toevoegen aan je eigen agenda op je bedrijfspagina. Op deze manier blijft de originele organisator ook daadwerkelijk de organisator van het feest.

Organisator blijft organisator

Heb jij bijvoorbeeld een eigen evenementenbureau? Een toeristisch platform? Of doe je mee op een beurs? En wil je dit graag delen op je eigen pagina? Dat kon voorheen door het evenement zelf aan te maken. Nadeel was dan dat je de organisator van het evenement werd. Dat is natuurlijk verwarrend. En dat wil je voorkomen. Sinds een tijdje bestaat nu de mogelijkheid om dat te doen. Hoe? Dat zie je hieronder.

Stappenplan ‘Facebook agenda delen’

Stap 1

Het is belangrijk (duh!) dat het evenement al door de organisatie als evenement op Facebook heeft gezet. Ga daarheen. Onder de foto en de naam van het evenement zie je onderstaande knoppen:

Knoppen om Facebook agenda delen

Stap 2

Als je op ‘…’ klikt krijg je de volgende pop up:

Toevoegen aan Facebook pagina

Stap 3

Klik op Toevoegen aan pagina en je krijgt:

Facebook evenement toevoegen

Selecteer een pagina waarop je het evenement wilt delen in je agenda. En daarna klik je op de blauwe knop. En klaar is Kees! Een kind kan de was doen.

Voordeel is dat het evenement altijd zichtbaar is. De mensen naar het juiste evenement gaan. En jezelf minder tijd kwijt bent aan het creëren van een evenement. Nadeel is dat als je traffic wilt naar je eigen website dat nu niet kan. Ook kun je geen statistieken zien van dit evenement. Je kunt het evenement wel promoten.

Op deze manier is het voor de organisatie minder verwarrend en kunnen ze de eventuele opkomst zelf in de gaten houden.

Wil je meer tips op het gebied van Facebook of andere sociale media? Of heb je zelf geen tijd om je Facebook pagina bij te houden? Ik help je graag. Dus neem dan vooral contact met me op.

Meer tips lezen? Of eens lezen wat me bezig houdt? Lees dan mijn blogs.