De allerbeste wensen voor een gezond, sportief en succesvol 2019! Mijn eerste jaar als fulltime tekstschrijver zit erop. En ik ben echt super tevreden over dat eerste jaar. Op naar een minimaal net zo goed 2019!

WWMB, tekstschrijver in IJmuiden

Tekstschrijver in IJmuiden

Nadat ik officieel op 28 februari bij Total Energy Solutions ben gestopt, ben ik meteen op 1 maart aan de slag gegaan. Op kantoor. Een kantoor dat ik deel met Ten Media. Een kantoor aan een gang met nog allerlei andere bedrijven. Er hangt een goede werksfeer en het is er gezellig. Zo ben ik begonnen als tekstschrijver in IJmuiden.

Copywriting en andere werkzaamheden

Het jaar zat vol met verschillende werkzaamheden. En dat maakt het nou juist net zo leuk. Ik ben aan de slag gegaan als copywriter voor verschillende bedrijven. Dan moet je vooral denken aan het schrijven van blogs en andere webteksten. Maar ook heb ik gewerkt voor bedrijven die ‘iets’ wilden met hun social media. Ik schrijf dan Facebookberichten voor hun of Linkedinberichten. Vooral short copy’s. De opdrachten die ik daarnaast nog veel tegenkom hebben betrekking op seo en sea. De vraag heeft dan vooral met ‘gevonden worden’ te maken.

Rekening houden met jouw doelgroep

Bij dat laatste pretendeer ik zeker niet de expert te zijn. Er zijn namelijk vast bedrijven die nog meer tips en trucs weten dan ik. Maar ik neem wel iets mee naar de klant wat die bedrijven niet doen. En dat is mijn ervaring als tekstschrijver. Ik schrijf namelijk voor jouw doelgroep met de seo wensen in mijn achterhoofd. Je kunt namelijk nog zo goed gevonden worden, maar als je tekst niet wervend is. Of als je verhaal niet aansluit bij de wensen van de bezoeker. Dan heb je er geen ene ruk aan. De bezoekers verdwijnen meteen van je website en gaan op zoek naar een ander.

Zoek jij een copywriter?

Ik heb gemerkt dat vooral de laatste maanden steeds drukker werden. Op de valreep heb ik samen met Ten Media zelfs nog de website van Water Design online gezet. Of die drukte te maken heeft met de winterperiode of met het feit dat ik langer besta, weet ik niet. Ik hoop in 2019 net zo veel plezier te hebben met mijn werkzaamheden als het afgelopen jaar. En wellicht kom ik jou dan wel tegen in het nieuwe jaar. Ik hoop het. Wil jij dat ook? Neem dan contact met me op. Misschien ben ik dan wel je nieuwe tekstschrijver?