Tip #7: Campagnes in Google Analytics

Tip #7: Campagnes in Google Analytics

Waarschijnlijk deel je, als je blogt, je artikelen op verschillende social-mediaplatformen. Maar meet je dan ook hoe goed je artikelen het doen? Je kunt je artikelen en berichten afzonderlijk tracken. Dat kan heel simpel via campagnes binnen Google Analytics. Er is een hele gave tool waar ik veel gebruik van maak. En die tool helpt je bij het meten van je campagnes. De tool heet Campaign URL Builder.

Campaign URL Builder

Binnen deze tool die van Google zelf is, vul je een aantal velden in. Het eerste veld is de URL van de pagina die je wilt tracken. Het tweede veld is het medium waarop je de pagina gaat plaatsen en de derde is de campagnenaam die je de link mee geeft. Deze titel verschijnt uiteindelijk in het overzicht van Google Analytics. Dus geef die titel een logische naam, zodat je de link eenvoudig in het overzicht kunt terugvinden.

Campagnes tracken via Campaign URL Builder

In dit geval heb ik achter de campagnenaam de letters FB gezet, zodat ik duidelijk de link kan terugvinden. Ik wil namelijk dezelfde pagina op Twitter en LinkedIn posten. Daar zet ik dan de letters TW en LI achter. Bijkomend voordeel is dan dat ik kan bekijken welk van mijn platformen het meeste traffic genereert. Ik kan dan bijvoorbeeld bepalen dat ik stop met LinkedIn. Of dat bepaalde berichten het vooral binnen Facebook goed doen.

Campagnelink

Vervolgens verschijnt er een campagne link. Deze plak en knip ik op het platform waarvoor ik hem gemaakt heb. In dit geval Facebook. Maar het kan ook een link zijn voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief of voor in een banner.

Campagnelink van Campaign URL Builder

Meten is weten

Daarna ga je in Google Analytics bijhouden hoe goed je bericht het doet. Dat doe je door naar acquisitie te gaan. Vervolgens naar campagnes. En uiteindelijk naar alle campagnes. Hier vind je alle info terug die je ook normaliter op je dashboard van Analytics ziet. Maar dan gespecialiseerd per campagnelink.

Campagnes in Google Analytics

Voor mijn klanten gebruik ik dit heel veel. Vooral omdat het zo’n duidelijk overzicht geeft of de klant op de goede weg is. Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.

Je kunt me voor het laatste nieuws en voor handige tips en weetjes ook volgen op mijn Facebookpagina. Super tof als je dat doet.